Nederlag i sæsonafslutning

Skrevet af: Nanna Wincentz Ludvig
29. juni 2020

Det lykkedes heller ikke i sidste forsøg for Ballerup-Skovlunde at samle point i Kvalifikationsligaen. Kampen mod Odense Q endte med et 0-6-nederlag, hvoraf de sidste tre mål blev sat ind i slutfasen.

Kampen var fra start af fattig på store chancer, og i stedet blev bolden jagtet af begge hold, mens de forsøgte at komme i kontrol.

Efter et kvarter kom de første chancer til BSF med først et skud på overliggeren og få minutter senere med et skud, der endte i favnen på Odense Q’s målmand. I den anden ende var Odense Q også begyndt at få gang i deres afslutninger.

En fejl i BSFs opspil halvvejs i første halvleg gav Odense Q’s Kamilla Ørskov Jensen muligheden for at skyde på mål. Det blev udnyttet, og fynboerne kom foran 1-0.

BSF viste hurtig vilje til at ændre stillingen og fik et fint skud på mål allerede i det næste angreb. Det blev fulgt op af et længere pres, der også endte uden mål.

Efter en halv time havde Odense Q frispark langt fra feltet, som Signe Munk i målet fik hånden på og holdt hjemmeholdet fra at fordoble deres føring.

Det blev til et par chancer mere til BSF, der måtte gå til pause bagud 0-1.

Hurtige mål først og sidst

Det tempofyldte spil fortsatte fra anden halvlegs start og faldt ud til værternes fordel, der på under ti minutter kom på både 2-0 og 3-0. Det første mål blev sat ind af Tenna Kappel, mens det andet blev af Julie Jensen på et langskud, som Signe Munk hoppede forgæves efter.

Som bekendt er det tiden for studenter og andre eksaminer. Det var derfor også en lettere amputeret trup, der var rejst fra Ballerup til den fynske kunstgræsbane. BSF havde derfor kun to markspillere med på bænken, hvilket resulterede til førsteholdsdebut for både Alberte Angersbach og Caroline Petersen, mens Odense Q’s bænk bestod af fem kvinder, der alle blev skiftet ind i løbet af anden halvleg.

Det fynske overtag var derfor en realitet, mens spillerne fra BSF kæmpede for af holde værterne fra at udbygge deres føring.

Det holdt langt hen i kampen, hvor BSF med omstillinger afbrød Odense Q’s pres og købte sig tid i de efterfølgende opspil. Mulighederne blev aldrig store nok til en reducering.

De sidste ti minutter satte en tyk streg under værternes sejr. Først bragte Odense Q’s Kamilla Ørskov Jensen holdet på 4-0, inden hun fire minutter senere fuldendte sit hattrick. Og lige inden kampens overtid satte Sofie Hvidbak Odense Q’s sidste mål ind til 6-0.

”Luften gik af ballonen”

Det store nederlag lå ellers ikke i tankerne, da spillerne gik til pause blot nede med en enkelt.

”I første halvleg var vi gode på bolden, havde fin bevægelse og var godt med. Der tydede det på, at kampen sagtens kunne have gået begge veje. Men i anden halvleg begyndte luften dog at gå ud af ballon. Folk blev trætte, vi begyndte at træffe de forkerte beslutninger, og fortsatte ikke det gode spil fra første halvleg,” sagde Cathrine Buccat Graversen efter kampen.

Netop dagens smalle trup, så hun som en af grundene til, at luften gik af ballonen.

”Vi var utroligt begrænset med dagens smalle trup i forhold til at kunne bringe ny energi og gejst ind på banen. Vi havde eksempelvis to målmænd siddende på bænken klar til at kunne blive skiftet ind som markspiller, så det siger lidt om, hvor smal dagens trup var. Det er selvfølgelig ikke en undskyldning for et alt for stort nederlag. I stedet mangler vi rutinen for at kunne sætte en prop i, så nederlaget ikke blev hele 6-0, men derimod måske 3-0,” sagde hun.

Søndagens resultat formåede altså ikke at pynte på BSF plads i Kvalifikationsliga-tabellen, hvor holdet slutter sidst uden point. Det ærgrer også Cathrine Buccat Graversen, der dog ser positivt frem mod næste sæson, hvor BSF spiller i 1. division.

”Det var en super kort sæson med skuffende resultater, men der er helt klart en masse ting, som vi kan tage med og forbedre sig på, således at næste sæson bliver med større succes. Det er stadig et meget nyt og ungt hold, som er på vej fremad,” sagde hun efter kampen.