Storsejr i revanchen mod Sundby

10. oktober 2023

Lørdag var der målshow i Gryden, da Sundby blev besejret med 5-0. BSF rykker samtidig en plads op i tabellen.

Lørdag var det blevet tid til revanche mod bundholdet Sundby. I efterårspræmieren endte det blot med 1 point, og denne gang var alle sejl sat ind på at alle 3 skulle gå til BSF.

Tidligt var der flere gode indikationer på, at de også var på vej, blandt andet et frispark efter seks minutter, der var tæt på at gå ind, og efter et kvarter en god position til Marika Svensson, der ikke fik ordentligt ram på afslutningen.

Langt mere træfsikker var hun små ti minutter senere, da hun stak af med bolden og fra samme position som før skød den over keeperen til en 1-0-føring.

Endnu en chance, der kunne have fordoblet føringen, fulgte ikke så længe efter, men efter den, satte Sundby sig i højere grad på spillet, mens BSF havde sværere ved at finde rytmen.

Alligevel blev overtaget vendt rundt i første halvlegs tillægstid. En stempling af Marika Svensson gav først et frispark, der blev fulgt op af et hjørnespark. Her stod Malin Schöps rigtigt placeret og dirigerede bolden i mål til en pauseføring på 2-0.

Sundbysk pres og BSF-omstillinger

Det var et andet billede, der prægede anden halvleg. Sundby tog teten, mens BSF forsøgte at udnytte omstillingerne, der ofte blev vinket for offside. Mulighederne tilfaldt derfor i større grad gæsterne, der ikke formåede at score på dem.

Midtvejs i halvlegen fandt BSF to gyldne minutter, hvor 2-0 blev vekslet til 4-0. Først endte et udspark hos Sophie Borre, der sendte den frem til Emilie Stolzenbach, som fik den forbi keeperen fra kanten af feltet. Bagefter var det en erobret bold femten sekunder efter igangsættelsen af spillet, der blev sendt frem til Marika Svensson, som afsluttede i en spids vinkel med et lob.

Mens Sundby fortsatte med at presse og kom frem til afslutninger, var det igen op til BSF at udnytte omstillingerne, og det var netop endnu én af dem, som Emma Drewes udnyttede til slutresultatet 5-0 med godt ti minutter igen.

Forløsende medgang

Dermed kom sæsonens anden sejr i hus, samtidig med at revanchen blev fuldendt mod et Sundbyhold, der også blæste til angreb i kampen.

”Jeg synes, Sundby overrasker og spiller virkelig flot fodbold. Vi har heldigvis en stolpe-ind-dag og er meget konsekvente i forhold til sidste kamp, hvor vi havde to 100-procentschancer, som vi ikke scorede på. Vi kører meget på omstillingerne i anden halvleg, som er noget, vi tit ellers ikke har været så gode til, men i dag fungerer det bare. Det er megafedt, at vi får dem sat ind i dag og forløsende for en gangs skyld at have medgang.”

Derudover har hun stor ros til kampens indhoppere, der kom ind og leverede en solid indsats. Eksempelvis stod Emilie Larsen og Emma Drewes for henholdsvis assist og mål ved den sidste scoring.

”Vores bænk kommer ind og gør en kæmpe forskel. Vi vinder på bænken, for selv om os i startopstillingen også har gjort det godt, er det svært at komme ind i sådan en kamp, hvor der også er så mange gode individuelle spillere fra Sundby. Dem, der kommer ind og overtager midten og kanten, er guld værd i disse situationer,” slutter Malin Schöps.

I rundens øvrige kampe var der igen fuldt udbytte til de to tophold OB Q og B.93, da de slog henholdsvis Næstved med 7-0 og Varde med 5-1, mens ASA og Østerbro delte efter 2-2. OB Q og B.93 ligger derfor alene i spidsen, mens Østerbro har 14 point og Næstved 13. Derefter er der et lille hul til ASA på femtepladsen med 8 point, mens BSF nu indtager sjettepladsen med et point mindre. Varde har 6 point, mens Sundby nu er isoleret i bunden.

I den kommende weekend skal BSF for første gang krydse Storebælt i sæsonen, når turen går til Odense og Ådalen, hvor OB Q lægger græs til. Kampen spilles lørdag 14. oktober, kl. 14.