Ansættelse af Head of coaching / udviklingstræner på drengesiden i BSF

Ansættelse af Head of coaching / udviklingstræner på drengesiden i BSF

Skrevet af: Bestyrelsen
23. juni 2020

Ballerup Skovlunde fodbold sigter mod stjernerne i DBU’s licenssystem på drengesiden og har fundet personen, der sammen med klubben skal være med til at sikre en rød tråd igennem drengeafdelingen.

Nu er BSF klar til at tage det næste skridt i udviklingen af drengefodbolden og har derfor ansat Kosma Zalewski, som Head of Coaching på drenge ungdom. Visionen er at udvikle på træningsmijløet for alle drengespillere og skærpe talentudvikling så vi også fremadrettet kan tilbyde træningsmuligheder for drenge på øverste niveau. I BSF handler det om at sikre en rød tråd mellem bredde og elite, så der opstår en synergi der udvikler en bæredygtig afdeling med fokus på udvikling af fodboldspillere og mennesker. I den forbindelse er en placering i DBU´s licenssystem et vigtigt middel og derfor noget vi arbejder systematisk imod, selvom målet for vores drengeafdeling handler om udvikling for vores drengespillere og ikke licensstjerne i sig selv.

I BSF prioriterer vi denne ansættelse, så vi sammen kan få skabt et stærkt og bæredygtigt fundament til dagen, hvor vi lægger den endelige licensansøgning.

Kosma (også kaldet Kos) er 44 år og arbejder i det daglige som skolelærer i Rødovre kommune.

Han har en UEFA A og C-licens og stopper ved udgangen af forårssæsonen som træner for B 93’s dygtige U14 Liga 1 hold.

CV’et taler for sig selv om en børne-/ungdomstræner igennem de sidste 25 år (heraf 24 år i Brøndby IF), hvor der både har været tale om roller i såvel bredde- og eliteniveauet med årgange fra U10 – U17 og flere af de spillere som vi kender fra Brøndby IF har været igennem Kosma’s træninger deriblandt vores egen Younes Namli, der fik en stor kontrakt i russiske Krasnodar.

Kosma har selv rettet henvendelse til BSF, da han blev bekendt med vores ambitioner og planer og udtaler:

”Jeg kunne fra efter sommerferien godt se mig selv i en rolle i jeres spændende projekt i BSF og glæder mig rigtigt meget til at møde ildsjælene i klubben og være med til at udvikle børne- og drengeungdommen og trænerne. Igennem flere samtaler i klubben, har jeg mærket en stor passion fra klubben og det vil jeg gerne være en del af”.

Ungdomsformand Kenn Hillmann udtaler, at denne ansættelse er vigtig i vores bestræbelser på at komme ud over stepperne. "Vi har taget de indledende skridt igennem de seneste år med ansættelse af rutinerede cheftrænere i drengesegmentet med tillæg af unge ambitiøse trænere, der vil trænervejen.

Så på mange områder er vi allerede et godt stykke vej på flere områder, som er krav i licenssystemet, men nu er det tid til at tage de store skridt og jeg er sikker på, at denne ansættelse bringer os et andet sted hen, hvor vi løfter os på mange niveauer og her kan vi lære meget af den måde, som vores pigeafdeling er organiseret og her vil der blive sparring imellem de to afdelinger.

Vi har historisk udviklet dygtige spillere, som falder i søgelyset hos andre licensklubber og her vil det være kærkomment, hvis vi selv kan beholde en del af drenge, som skifter til klubber, der trækker licenskortet, men på flere årgange ikke kan tilbyde bedre træningsmiljøer og udvikling generelt - men omvendt skal vi heller ikke holde på de drenge, som kan træde ind hos de store klubber og spille med på landets bedste ungdomshold. Det skal vi som klub være stolte af og kende vores plads i ”fødekæden”.

Med dette tiltag er jeg sikker på, at vi kan holde på flere drenge, men også tiltrække drenge udefra, som vi rent faktisk ser på flere årgange lige nu."

Kosma vil være synlig i klubben og årgangene vil snart møde ham samtidigt med at vi arbejder med nyt organisatorisk setup på drengesiden. Flere spændende informationer følger snarest.

Velkommen til Kosma

FORZA BSF