BSF tog bronze med hjem fra DM i Ombold gadefodbold

BSF tog bronze med hjem fra DM i Ombold gadefodbold

Skrevet af: Kristina Kragh Kanstrup
25. september 2023

Fredag morgen tog vores Ombold hold afsted mod Viborg, hvor de skulle kæmpe med om Danmarksmesterskaberne i Ombold Gadefodbold, som forløb sig over to dage. Ombold havde i samarbejde med Viborg kommune fået stablet et rigtig flot arrangement på benene, hvor der tidlig fredag morgen var blevet fjernet to lygtepæle og efterfølgende lagt nyt asfalt, for at der kunne blive spillet gadefodbold på de helt specielle Omboldbaner, som selvfølgelig skulle danne ramme om kampene.

Kristina, som er BSF Omboldtræner, og Theis som er Socialpædagogisk vejleder hos Brydehuset, havde udtaget følgende seks spillere til at kæmpe for BSF:
Nicki, Patrick, Martin, Morten, Benjamin og Srdjan. Omboldtræner Kristina udtaler følgende:
'Vi har valgt at udtage disse seks fantastiske mennesker og fodboldspillere, fordi de udgør en stor del af vores faste stamme på vores Omboldhold i BSF og det er kun i meget sjældne tilfælde, at vi ikke ser dem til vores faste onsdags træning. De tilfører vores træninger rigtig højt humør, gode grin, fight, god fodbold og så er de altid gode til at tage i mod nye spillere. Vi kan altid regne med at de bliver til vores faste ritual efter træning, som indeholder en sodavand, kiks og hygge som er en lige så stor del af Ombold i BSF, som selve fodbolden er. Trods deres forskelligheder og individuelle udfordringer, gav de hinanden plads og støtte på turen, som var helt fantastisk at overvære. Jeg ved at det er nogle gutter som sætter stor pris på Ombold-tilbuddet i BSF og derfor har vi haft nogen af dem til at hjælpe til og støtte op om BSF ved diverse arrangementer og stævner vi har afholdt i klubben. Det viser BSF at vi har nogle taknemmelige gutter, som gerne vil give tilbage hvor de kan, hvilket er nogle værdier vi sætter stor pris på. Det var en helt fantastisk tur og nogle helt uforglemmelige dage vi har haft sammen.'

Selvom fredagen var startet med en 3,5 times lang bustur kl. 06.30, var vores BSF spillere kampklar i deres flotte spillertøj med navn på ryggen, som vi har fået sponsoreret af klubbens sponsorer, hvilket vi er meget taknemmelige for.

Den første kamp var mod Lykken og desværre fik vi ikke den start vi ønskede. Spillerne skulle finde fodfæste i at spille på asfalt, samtidig med at Omboldbanen har nogle helt specielle mål med en lav overligger, som resulterede i at vi skød en masse skud over mål. Vi endte med at tabe kampen 2-0, men havde en god fornemmelse for at vi nok skulle få nogle sejre. 

I anden kamp fandt vi noget helt andet spil frem og vi havde en anden ro på bolden end i den første kamp. Vi fik styr på vores formation og spillerne fandt ud af at holde bolden nede ved skud som gjorde, at vi ender med at banke 6 mål i kassen og vinde kampen 6-0 over Slagelse. 

Den gode følelse af at vinde gav spillerne blod på tanden, så de tog de gode takter med ind til tredje kamp, som de vandt 4-2 over Aalborg 1.Da vi ramte førstedagens fjerde kamp vidste vi også, at vi skulle op i mod de forsvarende Danske Mestre fra Team Mums, som virkelig spiller flot gadefodbold. Vi gik ind til kampen for at vinde den, men vi kunne hurtigt se hvad et par landsholdspillere og mange års erfaring kan gøre, så vi endte med at tabe kampen 2-7. Det skulle også  vise sig, at det var Team Mums som tog guldet med hjem fra Viborg og igen kunne kalde sig for Danmarksmestre, hvilket var fuld fortjent.

Heldigvis sluttede vi den første dag af med en sejr på 5-4, som flot kunne sende os i b-rækken, som vi følte gode chancer for at kunne tage medaljer i. 

Ombold havde indlogeret alle 35 hold på tre forskellige hoteller i Viborg og før vi kunne gå til køjs fredag aften, havde de flot arrangeret muligheden for at komme ind og se det danske kvindelandshold spille imod Tyskland på Viborg stadion. Det var endnu en stor oplevelse for spillerne og heldigvis kunne de danske kvinder give os en 2-0 sejr at sove på. 

Lørdagen startede med fælles morgenmad på hotellet kl. 7:30, inden vi hoppede i det røde spillersæt og kørte mod Omboldbanerne og så frem mod en dag der stod på seks kampe i b-rækken og muligheden for at hive en medalje med hjem.

De fem første kampe i skulle vise sig at give os 4 sejre og 1 uafgjort og en målscore på 20-11 hvilket gjorde, at vi skulle spille om 3/4 pladsen i sjette og sidste kamp.

Der var nerver på og modstanderen fra Kollegiet var lige så opsatte på at tage bronzemedaljerne med hjem som vi var, så der blev gået til den på den helt rigtige måde. Det var nogle intense 7 minutter, men med en fantastisk præstation fra Nicki i målet, godt spil og tre smukke scoringer, kunne vi hive en 3-1 sejr i land og tage bronzemedaljer med hjem! Der var jubel, krammere og highfives efter slutfløjtet og det var to stolte trænere/ledere som kunne tage i mod spillerne udenfor banen.Kæmpe stor tak til Ombold for at arrangere endnu et fantastisk stævne og give os i BSF muligheden for at tage vores Omboldhold med til to gennemførte dage. Det har været en kæmpe fornøjelse at se udviklingen i spillet og sammenholdet udenfor banen, hvilket igen bekræfter noget af det fodbold kan; være med til at skabe et helt unik sammenhold og en glæde som binder folk sammen uagtet hvor du kommer fra og hvad du kæmper med.

Prikken over i'et var de flotte medaljer og den store pokal vi tog med hjem, som jeg ved spillerne er rigtig stolte over og som skal pryde klubhuset fremover.