Straffe og rødt kort i 0-2-nederlag til Varde

24. maj 2024

Med en lovende start var der grund til at drømme om point mod topholdet Varde, men drømmene forduftede, da to situationer i anden halvleg kostede dyrt.

Det var top mod bund, da BSF søndag kom på en svær udebaneopgave mod førerholdet fra Varde. Det var dog ikke til at se i starten, hvor holdene var jævnbyrdige, og endda med en lille fordel til BSF i afslutningerne.

Efter 10 minutter havde BSF kampens første store chance og en god mulighed for at bringe sig foran, men Lisa Skjoldager kom akkurat for sent til Agnethe Herons indlæg inde foran mål. Og få minutter senere var Lisa tæt på igen, men keeperen var på plads denne gang.

Efterfølgende var småt med kvalificerede afslutninger i første halvleg, og derfor gik de to hold målløse til pause.

Hurtigt straffe til værter

Den stilling ændrede sig hurtigt, da kampen blev fløjtet i gang igen. Knap ét minut var spillet, da Varde var i gang med et angreb og blev tildelt et straffespark efter en spiller blev holdt nede i feltet. Værternes Jane Jeppesen sparkede yderligt, mens Lærke Rasmussen gik til modsatte sig, og hjemmeholdet kom foran 1-0.

Mens chancerne ikke hang på træerne, ligesom de heller ikke gjorde det i store dele af første halvleg, gjorde BSF det alligevel sværere for sig selv efter knap en times spil. Sofie Rosell var blevet først skubbet og til sidst tacklet, da hun var i løb med bolden, og på vej på benene kastede hun bolden efter modspilleren på kort afstand, hvorefter dommeren præsenterede hende for det røde kort.

Varde begyndte at spille sig frem til et par store chancer, der ikke gav dem udbytte, mens BSF’s ti spillere havde svært ved at gøre sig gældende på banens sidste tredjedel. Et hjørnespark, der endte hos en modstander midt i feltet kort inde i overtiden, var det bedste bud efter pausen.

I det efterfølgende angreb lukkere Varde kampen. En spiller stak af sted i et dybdeløb, og selv om Lærke Rasmussen i første omgang parerede, var skuddet på riposten lige uden for rækkevidde, og Varde scorede til slutresultatet 2-0.

I de øvrige kampe blev det ligeledes til jyske sejre. Lørdag slog Vildbjerg Solrød 1-0 på udebane, og mandag var det ASA’s tur til at juble over en 3-2-sejr hjemme mod Sundby. I forrige uge vandt Vildbjerg ligeledes deres udskudte kamp, som endte 2-1 mod Sundby. Vildbjerg har derfor overhalet Sundby i tabellen, men slutspillet føres forsat af ubesejrede Varde. På fjerdepladsen har de ASA med 9 point lige i hælene, og aarhusianerne har samtidig skabt et hul ned til Solrød, der har 4 point på femtepladsen. BSF er forsat sidst med 1 point.

Denne weekend venter en ny mulighed for at hente point. Modstanderen er brandvarme Vildbjerg, og opgøret spilles lørdag 25. maj, kl. 13.30 på Vildbjerg Sports- & Kulturcenter.