Tidligere BSF-stortalent udvalgt på prestigefuld talentliste

Tidligere BSF-stortalent udvalgt på prestigefuld talentliste

17. oktober 2020

Kun ét år efter Lyngby Boldklubs rekordstore salg af unge Maurits Kjærgaard er han at finde på den prestigefyldte Next Generation-talentliste, der er udvalgt af The Guardians eksperter. Han er den eneste dansker på årets liste, der er med de 60 største fodboldtalenter fra årgang 2003. 

Siden The Guardian i 2015 udkom med deres Next Generation-liste, har der været én dansker repræsenteret hvert år. Nu sætter Maurits Kjærgaard hjembyen Herlev på verdensfodboldkortet, som han indtil skiftet til RB Salzburg boede i. Derudover spillede han i BSF indtil han skiftede til Lyngby. 

”Det føltes rigtigt godt – og det bekræfter at man er en dygtig fodboldspiller. Men jeg tager det stille og roligt, og holder begge ben på jorden. Det ligger til min natur at jeg altid koncentrerer mig om at blive bedre dag for dag, så jeg tænker slet ikke hvor det ender, men det er altid rart at blive bekræftet”, fortæller en ydmyg Maurits Kjærgaard over telefonen. 

Maurits Kjærgaard kom til RB Salzburg sidste sommer fra Lyngby Boldklubs akademi, og blev udlejet med det samme til FC Liefering, for at få noget seniorfodboldserfaring. Det har været et match. 

Kjærgaard spiller nemlig hver gang for Bo Svenssons mandskab, der ligger nummer to i den næstbedste østrigske række. Seniorfodbold har været rigtigt godt for hans udvikling: 

”Jeg har altid elsket at spille fodbold, fordi jeg synes det er sjovt. Derfor passede Lyngbys lidt blødere værdier perfekt til mig, for selvom man spillede mod de bedste, lærte jeg samtidig vigtigheden af ydmyghed og kammeratskab. Derfor tror jeg ikke, at jeg var blevet lige så god i andre klubber, men jeg har haft godt af at lære seniorfodbolden at kende i FC Liefering, hvor jeg er modnet som fodboldspiller”, fortæller Maurits Kjærgaard. 

Maurits Kjærgaard startede blandt andet inde i RB Salzburg U19 semifinalekamp i UEFA Youth League, hvor de senere vindere fra Real Madrid blev for stor en mundfuld. Derudover er den 17-årige dansker fast inventar på U19-landsholdet. 

The Guardian har lavet Next Generation-listen siden 2015. Siden dengang er følgende danskere blevet valgt: 

2015: Jacob Bruun Larsen fra Lyngby Boldklub
2016: Jens Odgaard fra Lyngby Boldklub
2017: Victor Jensen fra FCK
2018: Mads Bidstrup fra FCK
2019: Mohamed Daramy fra FCK
2020: Maurits Kjærgaard fra Lyngby Boldklub