BSF Powerchair Football søger træner

Skrevet af: Kristina Kragh Kanstrup
24. januar 2023

BSF Powerchair Football søger træner til kørestolsfodbold.
24. januar 2023.

BSF Powerchair Football er en kørestolsfodboldklub, der hører til fodboldklubben BSF (Ballerup- Skovlunde Fodbold). Vores hold kæmper med om Danmarksmesterskabet hvert år! Hvis du er interesseret i en lidt anderledes trænerstilling for en klub, der dyrker en lidt atypisk form for fodbold, hvor der alligevel er fokus på taktik, fart og spænding, så læs videre her:

Om kørestolsfodbold:
Kørestolsfodbold er en sport for fysisk handicappede, der spiller i elektriske sports-kørestole. Man spiller 4 mod 4, med én målmand på hvert hold. Kampene foregår indendørs på en bane, der har ca. samme størrelsesforhold som en basketballbane og kampene varer 2x 20 minutter.

Om holdet:
Klubben blev oprindeligt stiftet i 2009 under navnet Copenhagen Bad Boys. I 2016 fusionerede klubben med BSF og er dermed den første kørestolsfodboldklub i Danmark, der er fusioneret med en fodboldklub under DBU.
Holdet består af motiverede og talentfulde voksne, drenge og piger, hvoraf mange har spillet sammen i mange sæsoner. Holdet har opnået tre danske mesterskaber (2015, 2016 og 2019), samt kvalificeret sig to gange til deltagelse i Champions Cup, som er en turnering for de bedste hold i Europa. Desuden er der rekrutteret spillere til landsholdet fra holdet.
Holdet træner hver torsdag fra kl. 18:00-20:00. Derudover træner holdet også en gang mere om ugen, som ikke er blevet bestemt endnu. Stævnerne ligger typisk én gang om måneden og falder på en lørdag.

Om trænerjobbet:
Lige nu vil der være mulighed for, at du kan komme med input til jobbet og trænerteamet. Det eneste, der ligger fast er, at vi skal have mindst to trænere, der kan supplere hinanden.
Vi forventer, at du i samarbejde med resten af trænerstaben sammensætter træningspassene og forbereder holdet til stævnerne. Stævnerne bliver afholdt på tværs af hele Danmark, så der vil være en del transport. Der kan være mulighed for at arrangere samkørsel med øvrige fra holdet.
Samtidig skal du have lyst til at påtage dig de udfordringer, der er ved at få et helt særligt hold til at spille optimalt og samtidig sikre, at det er sjovt og socialt for alle.

Hvad vi søger, og hvad vi kan tilbyde:

Vi forventer følgende:

  • At du har en relevant baggrund for at kunne påtage dig trænerjobbet i form af en god spil-og taktikforståelse inden for fodbold,
  • At du vil være engageret, dedikeret og hjælpe spillerne og holdet med at udvikle sig på det sportslige plan.
  • At du tager ansvaret for, at trænerfunktionen er godt bemandet til såvel træningspas som til stævner.
  • At du er god til at samle et hold og samtidig er rummelig og har tålmodighed, da tingene nogle gange kan tage lidt længere tid.

Overordnet er det vigtigt for spillerne at have det rart både til træning og til stævner – men vi har også ambitioner, så du skal arbejde med en balance mellem det sociale og den fagligt funderede og ambitiøse træning.

Det vil selvfølgelig være en stor fordel, hvis du allerede har en træneruddannelse, men vi er også åbne for at tilbyde træneruddannelse til den rette person, så du behøver ikke at have været træner i kørestolsfodbold før. Vi har et par gode kræfter omkring holdet, som vil støtte op om dig, og hjælpe dig godt i gang, hvis du har brug for det, for at kunne hjælpe vores spillere og holdet. I det hele taget har Powerchair afdelingen et godt team rundt om sig, som sikre at der er de nødvendige redskaber og udviklingsmuligheder, så spillere kan tilegne sig de færdigheder, der skal til, for at de kan begå sig på højt niveau.
Aflønning taler vi om til jobsamtalen og vil afhænge af baggrund og timeantal.

Er du interesseret i stillingen eller har du lyst til at høre mere?
Så tøv ikke med at sende en ansøgning til powerchair@bsfodbold.dk, så kontakter vi dig hurtigst muligt. Har du spørgsmål, fanges vi nemmest på mail: powerchair@bsfodbold.dk, men du kan også kontakte udvalget pr. telefon: Lisbeth Højrup Faravola på tlf. 2220 2583 eller Kasper Moesgaard Christiansen, som også er spiller, på tlf. 3124 6280. Vi forventer at holde samtaler hurtigst muligt.