Vinder 2-0 i første kamp i Gryden

Skrevet af: Nanna Wincentz Ludvig
21. august 2022

Det blev aldrig nogen smuk kamp, men Damsø blev stadig besejret 2-0 og anden sejr i træk blev sikret i jagten på 1. division.

Efter en sejr i sæsonens første kamp var det tid til første hjemmebanekamp. Møder med Damsø har budt på skiftende sejrskvinder, og denne gang startede spillet hektisk. BSF stod fra start højt på banen, men pasningerne hang ikke sammen nok til at spille sig til store chancer.

Første store mulighed kom efter et kvarter, hvor Catrine Gryholt efter et pres lavede et indlæg ind foran mål, som Freja Vestfred akkurat missede.

Catrine Gryholt kom i fokus igen fem minutter senere, da hun med en langskudsperle sparkede bolden i kassen langt udefra.

Målet gav fornyet energi, og BSF havde tre afslutninger mere de næste ti minutter, der alle var tæt på at fordoble føringen.

Damsø var ikke helt ufarlige, selv om de fik mindre plads ved Isabella Hansens mål. Deres største – og stor set eneste – chance før pausen faldt efter en god halv time, hvor skuddet var tæt på at snyde Isabella, men bolden blev holdt ude af målet.

Færre chancer, men endnu et mål

Overtaget, der havde præget de meste af første halvleg, var ikke så stort efter pausen. En header på overlæggeren af Chioma Chukwuani efter et hjørnespark var længe den bedste BSF-chance, mens Damsø trykkede mere og mere på, dog uden at blive rigtigt farlige.

Halvvejs i halvlegen kom en del af forløsningen med målet til 2-0. Chiomas skud blev blokeret, men Emma Drewes Andersen fik den ind på riposten.

Målet tog endnu engang pusten fra Damsøs pres, men spillet der skabte BSF-chancer på stribe i første halvleg hang ikke lige så godt sammen og blev udfordret af et velspillende Damsø-defensiv. Med ti minutter igen var 3-0-målet tæt på med en trippelchance, men bolden ville bare ikke i mål.

Det kom den heller ikke resten af kampen, og BSF kunne fejre yderligere tre point til tabellen og endnu et clean-sheet.

”Vi skal score mere på vores chancer”

De tre point var klart det mest positive, der kom ud af kampen, for spillet var ikke ligeså godt som håbet, fortæller Marika Østergaard Svensson efter kampen.

”Vi kan mærke, at vi ikke er tilfredse, for vi er sultne efter mere og vil nå 1. division. Vi misser lidt i vores afleveringer og på den sidste tredjedel, hvor vi skal score noget mere på vores chancer. Noget af skylden kan vi godt give banen, men vi skal stadig have mere skarphed.”

De færre chancer i anden halvleg var en konsekvens af taktiske ændringer i pausen.

”Vi skifter lidt i formationen efter pausen, så vi ligger fire på midten i boks i stedet for to kanter og to backs. Der lidt låser vores muligheder for at komme frem, men det var en sikring for at forhindre Damsø i at komme til chancer, så vi kunne få vores tre point,” siger Marika.

Hun er en af flere nye spillere på holdet efter sommerpausen og har hurtigt fundet sig til rette i truppen.

”De andre spillere tager rigtig godt imod én. Jeg kommer fra U18 og er bare gledet ind på et meget socialt hold, hvor man glæder sig til at komme til træning. Det er bare dejligt.”

Med sejren topper BSF fortsat tabellen foran Fredensborg, der vandt 3-0 over oprykkede Ølstykke. Begge har en kamp i hånden i forhold til BSF. I rundens sidste kamp tager Køge imod Kolding. Solrød har fortsat ikke været i kamp i 2. division.

I næste weekend er det BSFs tur til at sidde over, så næste kamp i 2. division er ude mod Solrød lørdag 3. september, kl. 11.30 i Solrød Idrætscenter. Men allerede på tirsdag, når der skal spilles pokalbold. Her skal BSF en tur til Fredensborg, hvor vi møder vores konkurrenter fra 2. division. Kampen spilles 23. august, kl. 18.30 på Fredensborg Stadion.