3-0-sejr over topholdet

17. maj 2023

Søndag blev det til tredje sejr på stribe, da BSF tog hul på sidste halvdel af slutspillet. Topholdet fra ASA, Aarhus blev slået med 3-0, og BSF ligger nu nummer tre.

Der var tænding fra start og fart over feltet. Det resulterede hurtigt i muligheder til begge hold, dog uden det krævede store redninger fra keeperne.

Ligeså var der hurtige reaktioner hos begge, når en aflevering hos modstanderne ikke sad i skabet, og en kontra kunne igangsættes, men lige så hurtige kom forsvaret på plads.

Den første store chance faldt efter 25 minutters spil til gæsterne fra ASA, der i forlængelse af et frispark fik headet bolden helt tæt på mål, men den var ikke nogen trussel for Lærke Rasmussen.

BSF var langtfra uden muligheder og i minutterne efter havde de flere afslutninger. Blandt andet et hurtigt opspil, hvor Emilie Stolzenbachs afslutning ikke havde nok fart på. Et langskud fem minutter før pausen var også tæt på at give en føring til BSF, men bolden endte i nettaget.

Hurtigt mål og kontrolleret spil

Kort efter anden halvlegs start manglede skarpheden ikke længere. Emilie Stolzenbachs hjørnespark endte inde foran mål, hvor Malin Bernt Schöps til sidst fik prikket bolden over stregen til 1-0.

Få minutter senere var Sille Lønstrup tæt på at fordoble føringen, men keeperen fik akkurat fingerspidserne på.

Det høje tempo, der havde præget hele kampen, fortsatte efter målet, for mens BSF ihærdigt jagtede målet til 2-0, var ASA ligeså fokuserede på at få en udligning. Men gæsterne fik ikke tilladt megen plads og var derfor ikke så farlige.

Efter en god times spil kom kampens næste mål, og det var med en ny scoring til BSF. Hjemvendte Sabine Sørensens veltimede aflevering fandt Malin Bernt Schöps, der fordoblede sin måltotal efter sin duel alene med keeperen. Og trods aarhusianske protester for offside var både dommer og nærværende linjedommer enige om at lade scoringen stå.

I tillægstiden blev det også til 3-0. Efter et frispark lige uden for feltet, blev BSF tilkendt straffe, og Catrine Gryholt udnyttede det til holdets største føring og sejr i forårets slutspil.

”Giver ekstrem meget selvtillid”

Sejren er den tredje på stribe, og samtidig revancheres nederlaget på 1-4 til ASA i første runde, og det var netop en af grundene til, at sejren var ekstra vigtig, som vi fik, fortæller Marika Svensson efter kampen.

”Vi var meget sultne efter at få den her sejr og vise Aarhus og resten af modstanderne, hvad vi i virkeligheden er lavet af, og at vi er dem, man skal slå, i stedet for den forholdsvis dårlige start på sæsonen,” siger hun.

Ambitionerne har været der hele foråret, og søndag var en af de gange, hvor spillet også levede op til dem.

”Vi stiller rigtig store krav til hinanden, til organisationen og holder aftalerne, og så kommer vi med masser af energi, især i anden halvleg, hvor vi får mange friske kræfter ind på en varm dag.”

BSF har siden sæsonstarten arbejdet sig op i tabellen og indtager nu 3. pladsen. Men med fire runder igen er der stadig meget arbejde for at slutte i top fire og sikre 1. division, og der hjælper en overbevisende sejr godt på vej.

”Det er ikke nogen hemmelighed, at vi går efter at komme i 1. division, så det handler om at vinde hver gang. En sejr som denne giver ekstrem meget selvtillid, og det er rigtig vigtigt i jagten på at få de nødvendige point,” slutter Marika.

I rundens øvrige kampe vandt Østerbro 2-0 over Dalum/Næsby, mens Varde og Vildbjerg spillede målløst. Resultaterne giver en tæt tabel, hvor BSF indtager en øjeblikkelig 3. plads med 10 point. Over ligger ASA og Østerbro med henholdsvis 12 og 11 point, mens Vildbjerg, der er over stregen, og Varde, der ligger lige under, følger efter med henholdsvis 8 og 7 point. I bunden er Dalum/Næsby fortsat med deres 3 point.

I den kommende weekend er spillerne tilbage i Gryden, hvor Vildbjerg kommer på besøg. Kampen spilles lørdag 20. maj, kl. 12.