Nyt 0-1-nederlag i 1. division

16. august 2020

Ballerup-Skovlunde fik vist rigtig fint spil i anden runde af kvindernes 1. division mod Solrød. Boldovertag, godt forsvarsspil og fine pres var imidlertid ikke nok, og BSF måtte se sig slået 0-1.

Lørdag var det tæt på en kogende Gryden, da endnu en bogstavelig talt brandvarm kamp skulle spilles i 1. divisions Pulje 2.

BSF formåede fra start af at have overtaget på spillet, der primært foregik på gæsternes banehalvdel, uden at det førte til nævneværdige muligheder.

Første chance tilfaldt i stedet Solrød, der efter en mindre forsvarsfejl, fik opsnappet bolden og afsluttede uden for feltet, hvor bolden trillede forbi målet. De næste chancer tilfaldt også udeholdet. Ingen af dem havde kvaliteten til for alvor at presse Amanda Brunholt, som var en sikker sidste skanse i målet.

Efter godt et kvarter fik BSF hul på afslutningsbylden, hvor Emilie Larsen agerede afslutter i begge omgange. Særligt anden chance var velspillet efter en omstilling, men i Solrød-målet stod den velplacerede tidligere BSF-målmand Signe Hjort Munk og greb begge forsøg.

Flere gode opspil fulgte, og inden den indlagte drikkepause havde debutanten Rebecca Haren et godt skud, der desværre gik forbi målet.

Den korte pause trak tempoet ud af halvlegen, og der var generelt færre muligheder til begge hold. Som halvlegen nærmede sig sin afslutning fik angrebene farligere karakter, igen med en fordel til Solrød. Den største chance faldt kort før pausefløjtet, hvor Amanda Brunholt vinkede et skud væk ved stolpen.

Mål indkasseret mod slutningen

Anden halvleg blev åbnet med en god BSF-mulighed. Et angreb blev etableret fra start, og bolden blev presset langt op på banen, men en Solrød-spiller, stod i vejen for at Sille Lindqvist kunne skyde bolden i kassen.

Pigernes spil blev generelt bedre, end det havde været i første halvleg. Flere dueller blev vundet, pressene blev holdt længere og færre omstillinger blev foræret væk.

Efter en times spil var der igen god mulighed for en føring med et langt skud udefra, der dog blev grebet af gæsternes målmand, og fem minutter senere blev BSF tilkendt et frispark kort uden for feltet, som Sille Lindqvist tog. Bolden gik forbi muren, men endte i stedet i målmandens favn.

Med et kvarter igen, havde Rebecca Haren endnu et skud på mål, men som det var tidfældet med de fleste afslutninger, var det direkte på målmanden.

I stedet blev det Solrøds Kathrine Dencker, der kunne bringe gæsterne foran 1-0 med små ti minutter igen på et skud kort foran mål.

Målet gjorde resten af kampen hektisk, hvor BSF med stor intensitet jagtede et udlignende mål. Det gav enkelte omstillinger til Solrød, men igen sørgede forsvaret og Amanda Brunholt for at ryde op bagerst. Missionen mislykkedes, og BSF måtte desværre forlade banen med endnu et 0-1-nederlag.

”En god holdindsats”

Trods nederlaget var der ros til spillerne af træneren, der også påpegede elefanten i rummet.

”Jeg synes egentlig, at vi spiller en okay kamp, alt taget i betragtning, vi forsvarer os godt, har bolden det meste af tiden og vores pres er fornuftigt. Generelt holder vi dem fra chancer, og det viser en god holdindsats, men vi er for ringe til selv at skabe chancer,” sagde Kasper Klarskov Nielsen efter kampen.

Ligesom sidste weekend havde pigerne udfordringer med at komme til afslutning på banens sidste tredjedel.

”Vi har nok tre afslutninger mod mål i dag, og det er for lidt, hvis man gerne vil vinde kampe. Vi giver os selv nogle dårlige betingelser for at vinde, når vi ikke har flere afslutninger mod mål. Det er noget, vi skal arbejde med, så vi kan omsætte boldbesiddelsen til chancer, for ellers er det lige meget at have bolden,” sagde træneren.

I rundens anden kamp spillede Fredensborg BI og Næsby 1-1 i Fredensborg, mens Herlufsholm sad runden over. Lørdagens nederlag placerer BSF på puljens sidsteplads i en fortsat tæt Pulje 2.

Næste weekends runde sidder BSF over. Næste kamp er i stedet på Fredensborg Stadion mod Fredensborg BI tirsdag 25. august kl. 18.30.