Daniel "dcfreestyle" Cutting var forbi Gryden
Foto: Iben Bagge

Daniel "DC Freestyle" Cutting var forbi Gryden

Skrevet af: Iben Bagge
21. januar 2022

Daniel Cutting - måske kender du ham, måske gør du ikke. Blandt sine mere end 2,5 millioner følgere på blandt andet YouTube, Instagram, Facebook og TikTok er han dog også bedre kendt som DC Freestyle, og i onsdags var han og hans lille familie på besøg i Gryden.

Han havde kontaktet os for at spørge, om han måtte komme og optage en video i Gryden - og hvorfor så lige her i lille Ballerup? Jo, Gryden er faktisk et meget specielt stadion og kendt blandt stadionkendere i store dele af Europa. Årsagen er den voldgrav, der er rundt om stadion, som dermed næsten ligger på sin egen lille ø.

   

Daniel er 34 år og kommer fra England. Siden han blev færdig på universitetet, har han arbejdet som professionel fodbold freestyler. Han er indehaver af hele 10 verdensrekorder - herunder hurtigste 100 m med bolden balancerende på panden.

Daniel var, med sin familie, på besøg i Danmark for at holde lidt ferie i København og efterfølgende arbejde et par dage på en efterskole i Jylland. Da beslutningen om at komme til Danmark var taget, søgte han på specielle stadions og her faldt han med det samme for Gryden på grund af dens specielle beliggenhed. Han var derfor meget taknemmelig for, at vi åbnede stadion en enkelt formiddag - kun til ære for ham.

Daniel, hans kone Kelly og deres lille søn Joshua ankom kl. 11:00 og efter at have hilst på dem og budt dem velkommen, gik de i gang med at optage en masse små klip - både med kamera, telefon og drone. Lille Joshua på godt 2½ år deltog i flere af fars optagelser og han så ud til at more sig gevaldigt med det. Han gjorde også præcis som han blev bedt om, lige indtil han fandt en bunke grus - den var trods alt lidt sjov at hoppe rundt i!

Jeg må indrømme, at han altså kan nogle ting med en bold, som vi nok ikke har så mange i BSF, der kan gøre lige så godt. 

Optagelserne skal ikke bruges til en helt almindelig YouTube video, men til en helt speciel anledning - en anledning, der må holdes hemmelig lidt endnu, til han har redigeret videoen. Når den er klar - forventeligt i starten af februar - vil jeg lægge et link på hjemmesiden og Facebook. 

Det var en stor ære og en stor fornøjelse at møde familien Cutting, som var helt nede på jorden og rigtig flinke at tale med. Daniel sikrede sig også, at jeg havde fået alle de billeder jeg ville have og stillede til sidst op til fotografering med nogle af sine kendte positioner. Billederne kan ses i galleriet.

Hvis du er interesseret i at vide mere om Daniel Cutting, så tag et kig ind på hans YouTube kanal https://www.youtube.com/danielcutting.

 

Tak til Ballerup Idrætspark for at sætte net i målene til denne særlige lejlighed.