Comeback i første sejr i 1. division

18. september 2023

Der kom hul på målbylden, da BSF fik vendt 0-1 til 2-1 og hentede sæsonens første sejr i 1. division mod søndagens gæster fra ASA.

ASA lagde fra start af med et højt pres, men var ikke i stand til at spille sig frem til noget farligt.

Efter godt ti minutter fik Emilie Stolzenbach erobret en bold over midten. Hun kunne ikke selv komme til afslutning, så hun spillede Sofia Weatherall, der forsøgte sig med et langskud fra kanten af, men bolden gik i sidenettet.

Det blev begyndelsen på en offensiv periode, som ikke indeholdt de helt store chancer.

I stedet kom gæsterne foran efter 22 minutter. En omstilling blev ikke blokeret ordentlig i cutback-indlægget, der i stedet ender hos en lidt for fri Tanja Hymøller, som bragte ASA på 1-0.

Føringen holdt heldigvis ikke længe, for blot ti minutter senere havde Malin Schöps mere held med sit langskud, der var uden chance for keeperen, og kunne lade sig overmande af sine medjublende holdkammerater.

Målet tilførte BSF noget fornyet energi, og kampen fornyet intensitet.

Hurtigt føring og skydetelt til sidst

Energien blev taget med over i 2. halvleg, og i første omgang flyttede det spillet længere væk fra BSF’s mål. Efter 55 minutters spil gav det også et frispark til BSF små ti meter uden for feltet. Emilie Stolzenbach tog det, og ad omveje endte bolden hos Catrine Gryholt, der fik den det sidste stykke over stregen til den første føring til BSF i sæsonens 1. division.

ASA tiltvang sig til mere spil efter målet og kom igen længere frem på banen. BSF’s mest brugte våben blev derfor omstillinger og dybdeløb, men timingen sad der ikke helt, og de blev ofte markeret for offside.

I stedet begyndte der at komme flere chancer til ASA, både i åbent spil, efter hjørnespark og på frispark. Selv om flere af dem kunne have givet en udligning, stod Josephine Madsen gang på gang rigtigt placeret i målet, mens resten af afslutningerne blev for upræcise.

De sidste minutter gik det meste af spillet kun i en retning – mod BSF’s mål. Gang på gang blev chancerne afværget, mens de seks minutters tillægstid sneglede sig af sted. Til sidst kunne jublen endelig bryde ud, da sejren var en realitet.

”Vi kæmper som et hold”

Den første sejr og de første mål i 1. division var langt fra rent helt, men i høj grad resultatet af en god indsats på banen.

”Jeg synes vi spiller en god kamp. Vi får leveret varen og hevet de tre point hjem, samtidig med at vi får spillet os frem til mange gode chancer,” siger Amanda Mäenchen, der var en blandt flere U19-spillere i søndagens kamp.

I en kort periode så det ellers ud til at BSF endnu en gang ikke havde heldet med sig, da ASA bragte sig foran, men det slog ikke spillerne ud.

”Stemningen falder lidt efter, vi kommer bagud, men samtidig kan man også mærke at der kommer blod på tanden, og der går heller ikke så lang tid, før vi får udlignet. Man kan virkelig mærke, at vi gerne vil det her. Selv om jeg sidder på bænken på det tidspunkt, kan jeg mærke den energi på banen,” siger Amanda Mäenchen.

Henimod slutningen af kampen var det igen den fælles energi og indsats, der sikrede sejren i sidste ende.

”Til sidst kæmper vi som et hold og får de bolde væk, som skal væk, og prøver også at få nogle omstillinger igennem. Overordnet står vi rigtig godt sammen som hold der, og vi får forsvaret ordentligt og ikke givet alt for mange chancer væk,” siger Amanda Mäenchen, der var glad for at få sin seniordebut.

I rundens øvrige kampe endte topopgøret mellem B.93 og OB Q 3-3, mens både Østerbro og Næstved begge henter 1-0-sejre over hhv. Sundby og Varde. BSF rykker derfor en plads op i tabellen og er a point med ASA, som indtager sjettepladsen på en bedre målscore. Varde har 6 point på fjerdepladsen, mens de fire øverste hold alle har et tocifret pointtal.

Der er ingen kampe i den kommende weekend på grund af landskampe. Den næste kamp er derfor først lørdag 30. september, når Næstved kommer på besøg. Kickoff er kl. 11.