Træningslejr Tyrkiet U16 Øst
Foto: Morten Skoubo

U16 træningslejr Tyrkiet marts 2020

Skrevet af: Brian Trolle
28. marts 2020

Søndag d. 8. marts mødte 24 spillere og 3 ledere i KBH lufthavn til den længe ventede træningstur til Belek, Tyrkiet.  De fleste med friske ben, men også nogen halv trætte spillere der kom direkte fra DM Futsal som blev afviklet i Holbæk.

Afsted til Tyrkiet, næsten alt gik som det skulle, nogle enkelte udfordringer som blev klaret med lidt hjælp fra DK, vel ankommet til hotellet ca. kl. 02.00 om natten, noget af drikke, en sandwich og derefter i seng.

Mandag morgen var det nogle trætte piger der mødte til morgenmad, briefing om dagens træning i vores mødelokale inden dagens første træningspas.

Første træningspas var på nogle lækre græsbaner med fokus på 1.berøringer, pasninger, vendinger og tilvænning til en lidt mere ”levende” bane end kunstbanerne i DK. Fast opvarmnings rutine med elastik stabilitets træning, stiger og bevægelse blev introduceret. Træning blev afsluttet med 11 vs 11.

Spillerne skulle lige have gang i benene igen efter en lang søndag.

En god 1. træning blev afsluttet og retur til hotellet til frokost restitution og afslapning inden dagens 2. træningspas skulle gennemføres.

Dagens andet træningspas var med fokus på presspillet, placeringer, presfælder og timing i presset, det var spændende at se hvordan spillerne tog imod de taktiske justeringer.

En træningsøvelse som gav pigerne en mere klar tilgang til hvornår presset skal sættes ind, hvem der styrer det og hvordan der skal presses mod et særdeles stærkt forsvar som gjorde det svært. En super lærerig øvelse på banen.

En lang dag med 2 træningspas masser af positive relationer imellem pigerne, hygge, fed stemning, musik og glade piger.

Tirsdag og onsdag fortsatte vi med 2 træningspas om dagen, med masser af fokus på de ting som var trænerteamets plan for turen.

Vi har arbejdet intenst med opspil til vores angribere/kanter med fokus på den sidste 1/3 af banen, aflæg fra vores angribere, vendinger med bold, dybe løb og afslutninger i feltet.

Der er arbejdet med standard situationer, hjørnespark både offensivt og defensive hjørnespark, forskellige frisparks kombinationer, placeringer på standard situationer og indbyrdes aftaler.

Der er arbejdet med forskellige individuelle kompetencer, pladsspecifikke kompetencer og indbyrdes aftaler.

Onsdag eftermiddag, efter 6 træninger på 3 dage, var det nogle trætte piger som tog tilbage til hotellet, velvidende at vi stadig havde sidste træningspas torsdag morgen inden hjemturen til DK.

Trænerteamet havde dog besluttet at dette skulle foregå på hotellets styrkerum, så vi kunne være helt klar til sæsonstart søndag – som desværre ikke blev tilfældet.

Torsdag blev en meget underlig dag, med sygdom hos nogle spillere, tur til hospitalet, hjemtur for næsten alle, ekstra overnatning for andre og i det hele taget en øv afslutning på en fantastisk tur med nogle dygtige piger med masser af kvalitet, lyst, vilje og ikke mindst med humør og glæde. Nogle spillere der bare bliver bedre og bedre og et niveau der hele tiden hæves.

Tak for en lærerig, udviklende og spændende tur med nogle fantastiske spillere.

Vh. trænerteamet.