Pointdeling i medrivende topopgør

Skrevet af: Nanna Wincentz Ludvig
12. april 2022

En hurtig føring, et straffe, et debutantmål og hård modstand var nogle af ingredienserne i lørdagens topkamp mod Solrød. Der var kamp om sejren fra start til slut, men opgøret endte 3-3 og 1 point i en vigtig kamp.

Der var fuld fokus på at komme godt fra start, og det lykkedes også at igangsætte et pres tidligt. Der var spillet under to minutter, da Andrea Buur i sin første officielle kamp efter en korsbåndsskade, sparkede bolden i mål. Minuttet efter var Emilie Stolzenbach tæt på at fordoble føringen, men langskuddet gik i sidenettet.

Solrød er dog ikke et hold, der står lavt og venter på en kontra. BSF’s overtag aftog, og efter 11 minutter udlignede gæsterne, da Lærke Rasmussen ikke kunne nå ud til skuddet. Og efter 20 minutter tog de også føringen på et mål af tidligere BSF’er Nikoline Andresen.

Gæsternes høje pres gav BSF udfordringer med at bryde igennem det og sætte et angreb sammen. Afslutningerne og chancerne blev i højere grad skabt i omstillinger.

Generobret føring holdt ikke

Anden halvleg startede med fart over feltet igen for BSF. Et hjørnespark var tæt på at skabe balance i regnskabet, men uheld gjorde at bolden, der ramte undersiden af overlæggeren, gik ud i stedet for ind.

Det lykkedes også at få spillet til at flyde mere og holde presset længere end før pausen. Det bar frugt efter godt ti minutter, da indskiftede Sara Bursac assisterede Caroline Jacobsen til en udligning. Få minutter efter byttede de roller, og Sara Bursac scorede sit første mål for holdet til en 3-2-føring.

Føringen fik dog kun lov at stå få minutter. Smila Bornung-Hilker tacklede en spiller i feltet, da hun vil prikke bolden væk, og det blev kvitteret med straffe til gæsterne. Lærke Rasmussen gik til den forkerte side, og derfor udlignede Solrøds Pernille Gohr til 3-3.

Mens en pointdeling efter kampens spil kunne virke fair, var det ikke noget, nogen af holdene ville stille sig tilfreds med det. Der blev kæmpet hårdt af begge hold og, de sidste minutter var præget af omstillinger, offsides og afslutninger, der manglede den sidste præcision, hvis kampen skulle have en vinder.

”Hvis man nogensinde skal sige, at en uafgjort er okay …”

Der var nok at se til i kampen med skiftende føringer og en modstander, der gerne vil spille fodbold, fortæller Emilie Stolzenbach efter kampen.

”Det er en begivenhedsrig kamp, som bliver lidt tilfældig til tider, og vi får aldrig rigtig den kontrol, vi ønsker, over kampen. Vi var ikke tilfredse med vores første halvleg. Vi manglede lige den sidste power, og især på midten fik vi ikke sat os ordentligt igennem. Solrød er et fysisk hold, og vi er lidt mindre end dem, så vi skal tænke os mere om i forhold til, hvordan vi skal presse dem. Det bliver bedre i anden halvleg. Vi kommer meget energiske ud, har ild i øjnene og får scoret.”

I kampen blev der debut til to spillere fra KS2 og to fra U18, og selv om de gjorde en god indsats, og Sara Bursac kom på tavlen, var det ikke det optimale forudsætninger for et topopgør.

”Vi vidste at, det nok ville blive den mest betydningsfulde kamp i sæsonen, men vi var nødt til at komme med et halvamputeret hold. Vi har fem spillere i USA og Clara til DM i skydning. Derfor har vi haft nogle andre spillere med og har ikke været så samspillet som mod Fredensborg. Alligevel lykkes det os at få en uafgjort. Så hvis man nogensinde kan sige, at en uafgjort er okay, så var det måske i dag,” siger Emilie Stolzenbach.

Med en uafgjort beholder vi naturligvis afstanden til Solrød på 1 point. Samtidig har Damsø med deres 4-1-sejr over bundholdet Fremad Amager overtaget førstepladsen på grund af en bedre målscore end BSF. Allerede i næste kamp kan vi erobre førstepladsen tilbage, når vi besøger Damsø. Kampen spilles 23. april, kl. 12 i Vanløse Idrætspark.