Stor succes for U16-2 pigerne ved Kronborg Cup 2019
Foto: Allan Toft Nørskov

Stor succes for U16-2 pigerne ved Kronborg Cup 2019

Skrevet af: Allan Toft Nørskov
16. august 2019

I weekenden den 9.-11. august deltog u16-2 piger med 16 piger og 3 trænere i Kronborg Cup 2019. Det blev en overraskende succes idet pigerne i finalen slog Helsingørs U16 Øst hold 3-2 efter straffesparkskonkurrence. Den ordinære kamp var endt 1-1.

Det var en flok trætte piger som søndag eftermiddag kunne løfte pokalen som stævnemestre efter en lang turnering med 5 kampe på 2 dage.

Fredag var der afgang fra Klubhuset kl. 1400 og vi deltog i åbningseventet med koncert af Bro. Brizze og Tobias var der med fodbolde og march rundt i Helsingør. Der var aftensmad på Kulturværftets madmekka, men det faldt vist ikke lige i pigernes smag, så da vi på vej hjem i bussen spurgte dem om de havde spist, var svaret at de stadig var sultne. Det blev så til en ekskursion til McDonalds, spise lidt mad og hjem og på hovedet i seng. Præcis som landsholdet i ’92!

Lørdag skulle vi spille vores første kamp kl. 09.48 og der var stor spænding blandt pigerne da de opdagede at det var Helsingørs U16 Øst hold der var modstanderen. Vi bringer os foran 1-0 og kun sort uheld forhindrede os i at gå fra banen med alle 3 point. I stedet bliver det et snævert nederlag 2-1. Blandt tilskuerne havde vi fornøjelsen af Brian Trolle og Brian Madsen fra U16 Øst som havde fundet tid til at se pigerne i aktion. Dagens 2. kamp blev spillet kl. 12.12 og stod imod Allerød FK. Denne kamp blev også en tæt kamp hvor BSF trak det længste strå med en 1-0 sejr. På sidelinjen fandt vi Morten Skoubo som i denne sæson skal være U15-1 træner. Dejligt at se andre trænere fra årgangen kigger forbi til god fodbold. Da Allerød havde trukket deres 2. hold var det sidste kamp lørdag for pigerne, så det var over til spiseteltet og får en velfortjent frokost inden vi kørte retur til skolen for bad og aftensmad. Vejrguderne ville dog ikke slippe os helt, for de mente et lille skybrud var vejen frem for bedre bold. Vel tilbage, nogen mere våde end andre, var det tid til bad og senere aftensmad på skolen. Igen var der piger som ikke brød sig om maden og derfor tog vi en hurtig beslutning og kørte til McDonalds igen for at få mad i pigerne. Alle var efterfølgende mætte og klar til at gå i seng!

Søndag stod den igen i fodboldens tegn med 2 og muligvis 3 kampe. Da Allerød FK havde trukket deres 2. hold efterlod det arrangørerne med et lille problem som de løste på bedste vis ved at nummer 1 og 2 i puljen mødtes i en finale og 3 og 4 spillede om 3. pladsen. Inden vi kunne drømme om finalen skulle vi dog lige overstå vores 2 resterende kampe i puljen nemlig kampen mod Tveter IL fra Norge som blev kørt over og sendt hjem med et 5-0 nederlag, samt den sidste puljekamp mod Hvalsø IF. Det var en kamp vi egentlig havde frygtet lidt, men de blev sendt i kamp om 3. pladsen med et nederlag på 4-0. Tilbage stod vi med en plads i finalen mod vores onde ånd fra den 1. kamp, Helsingør FC’s U16 Øst hold. Det blev en kamp om hvem der ville det mest og pigerne kæmpede, sled og slæbte sig til straffesparkskonkurrence efter at den ordinære kamp var endt 1-1, efter at vi var bagud 1-0. Et sent mål til os på en frispilning af Helsingørs centerforsvar gav Signe Hansen en friløber hun udnyttede på bedste vis med en scoring. I straffesparkkonkurrencen lagde vi ud med Didem Züfer som 1, Signe Hansen som 2, og Hadil Sleimann som 3. skytte. Vi scorede på alle vores 3 spark mens Helsingør brændte deres 2. spark og dermed kunne vi kalde os vindere at finalen! Udover pokal og medalje kunne vores keeper Claramalia Pedersen tage hjem med et gavekort som puljens målmand.

Til slut skal lyde et kæmpestort tak til alle forældre, piger og trænere på U16 Øst og U15-1 for at komme og se pigerne spille, og for hjælpen med alt det praktiske.

//Dorthe Thurecht Holm Hansen, Sonny Fernandez og Allan Toft Nørskov

Trænere på U16-2