Første point efter 1-1 ude

23. april 2023

Efter to nederlag i 1. division slutspillets første kampe blev det endelig til point, efter BSF leverede en fin præstation på udebane mod Østerbro.

Der er gået halvandet år siden BSF sidst mødte Østerbro i en turneringskamp. Dengang vandt BSF begge opgør i 2. division, men det var alligevel Østerbro, der dengang løb med billetten til 1. division.

Østerbros tid i 1. division fornægtede sig ikke på banen lørdag eftermiddag, og værterne sad fra start af mest på bolden, men BSF formåede at holde det høje pres fra at ende med farlige afslutninger.

Når bolden faldt for fødderne af en BSF’er, blev det ofte forsøgt med lange bolde uden modtager, men efter et kvarter fandt BSF et momentum og holdt bolden i Østerbros felt, og mens det første forsøg blev grebet, røg den næste afslutning i kassen, da Sofia Weatherall med en halvflugter sendte BSF på 1-0.

Efter målet beholdt Østerbro boldbesiddelsen, og selv om BSF ofte tvang dem til at bygge deres spil op igen, kom udligningen alligevel ti minutter senere, da Lærke Rasmussen ikke kunne nå den højtplacerede afslutning fra Julie Offersen.

BSF forsøgte sig mere efter målet og kom igen frem til afslutninger og formåede at få et lille overtag mod slutningen af halvlegen, der dog ikke blev vekslet med en ny føring.

Overlægger og offside i vejen for sejr

Overtaget fortsatte efter pausen og efter et par minutter kom holdet også frem til deres største chance siden målet.

Værterne arbejdede sig tilbage i kampen og gjorde spilfordelingen ligeværdig og gav muligheder i begge ender.

Med ti minutter igen var føringen blot centimeter med et langskud af Agnethe Heron, der ramte overlæggeren, og en dømt snæver offside på Alma Nørgaard, der ellers headede riposten i målet.

I slutsekunderne fik Østerbro flere hjørnespark, og derfor gjaldt det om at holde hovedet koldt for at bevare det uafgjorte resultat, som også lykkedes, da der blev fløjtet af efter den sidste clearing.

”Vigtigt, vi er er på tavlen”

Der var på flere områder tilfredshed med spillet på banen, hvor Sarah Riboe og resten af BSF leverede en god indsats, der med lidt mere held havde givet en sejr.

”Vi holder vores aftaler, især i første halvleg. Vi står kompakt og vores presspil fungerer godt. Der opstår nogle komplikationer i anden halvleg, men vi får clearet godt, og vi får også en masse offensive løb i feltet og lidt flere skud og indlæg,” fortæller Sarah Riboe.

Kampen mod Østerbro markerede første gang BSF var foran i slutspillet, og selv om føringen ikke holdt havde den en positiv indvirkning på spillerne.

”Det giver os et boost i forhold til de to tidligere kampe, hvor vi har været bagud og har haft noget at skulle indhente. Det giver mere momentum i kampen, og vi får etableret et bedre spil, og vi tror mere på det.”

Med 1-1 har holdet nu endelig slettet det ærgerlige ’0’ ud for BSF i tabellen.

”Vi er på tavlen nu, og det er vigtigt for, at vi måske kan komme i top fire. Et point betyder meget for os, vi samler os og tror mere på planen og på, at det kan lykkes,” slutter Sarah Riboe.

Med pointet holder BSF fast i både femtepladsen og Østerbro, der indtager fjerdepladsen med 4 point. I de øvrige kampe vandt Vildbjerg 4-1 over Dalum/Næsby, mens ASA vandt 2-1 over Varde. Derfor er der et lille hul til anden- og tredjepladsen, hvor Vildbjerg og Varde har 6 point, mens ASA har 9 i toppen. Dalum/Næsby er fortsat uden point.

Netop Dalum/Næsby er næste rundes modstander og lægger græs til i Odense. Kampen spilles lørdag 29. april, kl. 12 på ALPI Arena Næsby.