Ny sejr sender BSF over stregen

07. maj 2023

BSF genindtog Gryden med en vigtig 2-1-sejr over Varde i 1. divisions slutspil.

Spændingen var allerede på plads, inden kampen blev fløjtet i gang, for en sejr til BSF ville sende holdet over stregen og bytte plads med Varde, mens en sejr til gæsterne ville give dem lidt ekstra luft i tabellen.

Varde startede bedst og var bedre til at få spillet til at flyde og opsnappe BSF's uskarpe afleveringer. En omstilling efter otte minutter var dog tæt på at give et tiltrængt mål, men pladsen blev for trang og bolden gik forbi.

Det blev startskuddet til en god periode for BSF, men hvor den manglende skarphed forhindrede afslutninger på mål.

BSF’s første skud på mål kom halvejs i halvlegen, men Sofia Weatheralls afslutning sad lige på gæsternes keeper.

Fem minutter var også Malin Bernt Schöps tæt på, men langskuddet blev akkurat vippet over overlæggeren, og minuttet efter var det Sofia Weatherall, der lavede samme trick.

På det efterfølgende hjørnespark var der gevinst. På Vida Fleurs velplacerede skud headede Catrine Gryholt bolden igennem klumpen af spillere og i kassen til en 1-0-føring.

Det blev også til 2-0 inden pausen på en fejl af Varde. Afslutningen var oprindeligt kommet forbi keeperen, men blev taget af en medspiller tæt på stregen, men hun nåede ikke at sparke den væk, inden Malin Bernt Schöps opsnappede den og skød den i målet.

Gamle kendinge på banen

Efter pausen kom tre gamle kendinge på banen. Daniella Diaz, Sille Lønstrup og Emilie Stolzenbach er alle tilbage efter et ophold på college i USA, førstnævnte dog kun på sommerferie, og fik spilletid i anden halvleg.

De store målchancer var der færre af efter pausen. De første 20 minutter var der kun tre forsøg. To til BSF og en til Varde, heraf et skud forbi mål til hvert hold.

Yderligere ti minutter skulle gå før den næste chance kom. Denne var også til Varde, men ligesom mange andre af gæsternes afslutninger sad den direkte på Lærke Rasmussen, som var en sikker sidste skanse i målet sammen med et velspillende forsvar.

Med ti minutter igen kom reduceringen alligevel. Efter Alma Nørgaard havde en god afslutning, endte Vardes opspil hurtigt i den anden ende. Afslutningen tog i første omgang stolpen, men den efterfølgende clearing landede hos gæsternes Bjørk Birgertoft, der sparkede den i mål.

Målet fik gæsterne til at lugte point, og derfor gjaldt det om at holde fokus i kampens afslutning, og selv om det ikke altid var lige kønt, lykkedes det at holde føringen og skaffe tre point ved slutfløjt.

”Vildt forløsende”

Den gode præstation og det vigtige resultat var naturligvis til stor begejstring hos spillerne.

”Vi spiller en god kamp, og det er en fed følelse, at vi kommer så hurtigt på 2-0. Det er lidt ærgerligt, at vi slipper et mål ind til sidst. Men vi holder føringen og får en arbejdssejr. En god holdpræstation, som vi har manglet. Det er vildt forløsende,” siger Malin Bernt Schöps efter kampen.

Mens det i kampen første minutter lignede et spilovertag, aflurede BSF gæsternes taktik og formåede hurtigt at udnytte den.

”Vi finder relativt hurtigt ud af at deres bagkæde står så højt, at vi godt kan lægge den over. ”V” får nogle dybdeløb, hvor jeg kan ligge i støtte, så vi finder ud af hvordan vi skal komme igennem det, og sådan bliver vi ved,” siger Malin Bernt Schöps.

At det blev lidt kaotisk til sidst, skyldtes at midt i alt det gode, stod holdet pludselig en uvant situation.

”Vi har ikke været vant til at have et overtag på to mål og har muligheden for at spille lidt rundt med bolden. I stedet bliver vi lidt nervøse og holder ikke vores aftaler, som vi ellers har været gode til, eller hænger ordentlig sammen i bagkæden.”

Med anden sejr i træk og tredje kamp med point på stribe, har BSF nu fundet den rette kampform, der har sendt holdet over stregen for første gang i slutspillet.

”De ting, vi bruger rigtig meget tid på, lykkes. Især som ny i klubben synes jeg, det er fedt, at man kan se at det rykker noget, og det giver blod på tanden, til når vi i næste uge skal jagte tre point igen,” slutter Malin Bernt Schöps.

I rundens øvrige kampe endte det 3-3 mellem Østerbro og Vildbjerg, mens opgøret mellem ASA og Dalum/Næsby overraskende endte med en 1-0-sejr til det fynske bundhold. Det uafgjorte resultat giver et tæt midterfelt, hvor Østerbro på 2. pladsen har 8 point, Vildbjerg og BSF følger efter med 7 point hver, og Varde ligger lige under stregen med 6 point. BSF har den dårligste målscore med -5, mens Varde har -2, og de to sidste har positive målscorer.

I næste weekend er der mulighed for revanche mod topholdet ASA, der kommer på besøg. Kampen spilles søndag 14. maj, kl. 13. Kampen er for nu planlagt til at blive spillet på Kunsten, men der kan komme ændringer.