Gode defensive takter i 0-2-nederlag

04. september 2023

Det blev ikke til point, da BSF lørdag gæstede B.93, men godt forsvarsspil lukkede ned for mange chancer til 1. divisions mest scorende hold.

B.93 sad fra start af på bolden i lørdagens kamp og var gode til at spille bolden rundt, hvilket gjorde det vanskeligt for BSF at få igangsat omstillinger. Med midt i presset formåede BSF at forblive organiserede og forhindre store chancer imod.

Den første afslutning til BSF kom efter små 20 minutter, hvor der bliver forsøgt med et langskud et godt stykke udefra, der ikke gik så langt forbi målet.

Skuddet sad heller ikke inden for rammen, da B.93 ti minutter senere står i en en-mod-en med Josephine Madsen efter en tabt bold i opspillet. I stedet gik skuddet over målet.

I takt med at halvlegen skred frem fik BSF rykket mere og mere af spillet over på værternes halvdel, men havde svært ved at sammensætte nok afleveringer til at blive farlige i afslutningerne.

Kampens første mål gik derfor til B.93, som kom til en afslutning foran mål i en næsten fri position. Bolden snittede hendes medspiller i ansigtet, så den ændrede retning og snød Josephine Madsen.

Få chancer efter pausen

BSF spillede sig allerede til en chance igen i starten af anden halvleg. Marika Svensson erobrede bolden på midten og driblede med den forbi flere modspillere, inden hun afsluttede med et skud uden for feltet, der blev reddet til hjørnespark.

Fem minutter senere var det ved at gå galt. B.93 var tilkendt frispark et godt stykke uden for feltet og lagde den ind i feltet, hvor en medspiller sparkede den i målet. Hun var dog løbet for tidligt, og linjedommeren havde allerede vinket for offside.

Omkring halvvejs kom den næste store chance til BSF. Malin Schöps generobrede bolden og fandt den næsten frie Emilie Stolzenbach, der skød på kanten af feltet, men ikke fik et godt nok traf på, og bolden fløj i stedet over mål.

Chancer var der generelt ikke mange af, men alligevel fandt B.93 vejen til endnu et mål i slutminutterne. En aflevering med for lidt fart blev opsnappet af en B.93’er, og selv om BSF forsøgte at fravriste dem bolden igen, fik de afsluttet og scoret til 2-0.

”Vi bliver et bedre og bedre hold”

Endnu en hård modstander resulterer derfor i et nyt nederlag, selv om BSF især i det defensive var godt med, fortæller Catrine Gryholt efter kampen.

”De er et bedre fodboldhold end os. De er bedre på bolden, bedre sammenspillet og generelt bare nogle bedre fodboldspillere. Men vi formår at stå sammen og arbejder videre med det defensive, hvor vi bliver bedre og bedre til at koordinere og rykke rundt, så vi får lukket dem af for mange muligheder. De får nogle, men ikke mange store chancer.”

Derfor er der også ærgrelse over B.93’s første mål, der var tæt på at blive reddet.

”Målet er rent held. Vi har fået lukket af og ”Jose” havde taget den, hvis den ikke var blevet sparket på en medspiller. Så det er rent uheld for os. Men det gør også, at de får lidt mere gnist end os,” siger ”Gryde”.

Mens de defensive opgaver i høj grad bliver godt løst, er der stadig udfordringer i den anden ende, som også var en del af kampbilledet lørdag.

”Vi får desværre bare ikke rigtig etableret noget fremad. Når vi endelig prøver, er vi for dårlige til vores første-touch, og så mister vi den igen. Det kan vi altid arbejde på: at blive bedre på bolden og det taktiske. Men vi bliver et bedre og bedre hold og står bedre defensivt sammen,” slutter Catrine Gryholt.

I rundens øvrige kampe afgav både Østerbro og OB Q for første gang point i sæsonen. ASA tog 1 point mod OB Q efter 1-1 hjemme, mens Næstved fik 3-3 ude mod Østerbro. Varde hentede deres første point, da de slog Sundby med 2-0. De skubber derfor BSF ned på 7. pladsen.

I den kommende weekend kan 6. pladsen og måske en placering mere hentes, når Varde kommer på besøg. Kampen spilles lørdag 9. september, kl. 13 og er planlagt til Opvisningsbane 2 bag Topdanmark Hallen.